training and exerciseNär det ska behandlas vad träning om motion egentligen är, kommer detta inte att kunna placeras i ett fack. I detta fallet handlar det precis om vilka målsättningar den som utför sin träning och motion har. Något som definitivt kan räknas in i allt som rör träning och motion är att det är ett sätt att röra sig så att kroppen får arbeta på en högre nivå än när du väljer att inte varken träna eller motionera. Beroende på vilken nivå du lägger din träning och motion på, så kommer den att vara antingen säker och välgörande utan negativa effekter eller så kommer den att medföra risker som du måste ta hänsyn till vid din träning.

Att motionera är oftast det ord som används för att röra på sig och utföra någon form av sport på amatörnivå eller bara för att helt enkelt vara den som håller sig i en acceptabel form. Detta kan då innebära allt från löpning, att jogga, gå på gym eller bara ta regelbundna och raska promenader. Inom området motionera handlar det om att alla som utför det lägger sig på en nivå som passar dem och deras kroppar samt förutsättningar för att utföra detta. Om sedan en bra kost läggs till detta kommer motionen att ge ett mycket bra resultat som möjliggör ett friskt liv för de flesta.

När ordet träning används brukar det ha att göra med att någon vill träna på och bli bättre inom någon sport, eller att de vill ha en effekt av sin träning som ger kraft, storlek och styrka. När det talas om träning är det ofta gym som det handlar om. I Sverige är det massor av människor som går på gym, för att få friskare kroppar. I detta fall är det många gånger ett träningsprogram, bra kost och effektiva kosttillskott som styr träningen.