Dansa TangoDrömmer du också om att kunna dansa riktigt bra? Kanske har du sett Let´s dance på tv och tänkt att det ser roligt ut med dans. Det är det också! Förutom att du har kul och lär dig koordinera din kropp, är dans en utmärkt träningsform som hjälper dig förbättra konditionen. Om du inte kan eller vill gå till en danslokal för att lära dig en dans, finns möjlighet att ladda ner en dansapp. En mycket populär sådan är appen som designats av Let´s dance-domaren Tony Irving. Med hjälp av filmer och bilder på steg kan du nu med hjälp av appen lära dig dansa exempelvis tango.

Dansa till din favoritlåt

En annan populär app som lär dig dansa är Just dance now från utvecklarna på Ubisoft. Appen innehåller över 200 låtar och erbjuder bland annat titlar som Gangnam Style av Psy, Happy av Pharrell Williams och Let it go från Disneys Frost. Det som behövs är en mobiltelefon och en ansluten Apple-skärm. Grundversionen är gratis och om du gillar vad du får uppleva kan du köpa till och låsa upp ännu fler låtar. Vill du lära dig zumba? Appen som heter Den bästa gratis zumba dans från OkiTwan är utvecklad för Androidenheter och lär dig många av zumbans steg. Vill du koppla av med en bok? Kolla in sidan Antikvariat1.se.

Dansa på led

Dras du till cowboyhattar och har en förkärlek för jeans? Då bör du testa appen Linje dans som på ett mycket pedagogiskt sätt lär dig att dansa linedance. Är du mer av en hipp-hopare? Hip hop dance moves lär dig de rätta stegen som Running Man, Dougie och Spongebob. De som medverkar i appens undervisningsfilmer är alla kända hip-hopare som verkligen kan sin sak och som får det att se enkelt ut. Appens danskurs börjar med fyra grundsteg för att sedan bli allt mer utmanade och tillslut kan du även sätta samman din egen koreografi.