Tycker du om att läsa böcker? Då har du förmodligen känt av den hälsobringande kraften en god bok kan ge. Om vi tar steget ifrån skönlitterära böcker finns det även facklitteratur som faktiskt kan göra riktiga underverk. Många arbetsplatser arbetar aktivt med att försöka utveckla och förbättra arbetsmiljön för sina medarbetare. Då kan en bok om detta ämne vara just vad som behövs. Det finns några böcker som sticker ut lite extra, troligtvis eftersom deras läsare har känt av att innehållet har hjälpt. Vill du också skapa en bättre arbetsmiljö?

shutterstock_234953110Om stress och psykosocial miljö

En av de bästa böckerna inom arbetsmiljö heter just “Arbetsmiljö” och är skriven av Lars Zanderin. I sin bok pratar han om den psykosociala arbetsmiljön och hur den påverkar oss både positivt och negativt. Författaren berör både fysisk och psykisk hälsa med en pedagogisk ton som är lätt att förstå. Om du vill fördjupa dig inom ämnet kan du även läsa boken “Stress” av Bengt B. Arnetz och Rolf Ekman. De förklarar hur stress på arbetsplatsen kan påverka samhället i stort. Om du söker en ny, mer stressfri, arbetsplats kan du registrera dig hos Inpeople.

Läs dig till mindre stress

Kan det verkligen göra skillnad att läsa en bok? Det återstår att se efter att man har läst den. En bok kan vara den ögonöppnare man behöver för att se på sin arbetsplats med klara ögon. Det är ett sätt att få kontroll över situationen, särskilt om den har glidit en ur händerna och innehåller mycket stress. Bokhandlarna innehåller många läsvärda böcker inom ämnet arbetsmiljö. I ett försök att främja hälsan på arbetsplatsen kan det hjälpa att först och främst se att det finns ett problem och sedan försöka ta itu med det, med rätt slags verktyg.